Historie

Argus Panoptes (Pan is 'alles' en optes 'ziend' in het Grieks), was een reus uit de Griekse mythologie die over zijn hele lichaam 100 ogen bezat. Van die ogen sliepen er nooit meer dan 2 tegelijk, de rest was aan het waken.

Toen de oppergod Zeus, zijn oog op de mooie Io liet vallen, veranderde hij haar in een prachtige zilverkleurige koe, zodat zijn vrouw Hera niets zou merken. Maar Hera vertrouwde het niet en gaf aan Argus de opdracht om Io 'in het oog' te houden.
Toen Zeus hier achter kwam, droeg hij Hermes op Argus te doden. Met magisch fluitspel liet hij Argus zo diep in slaap vallen, dat zijn 100 ogen dichtvielen en Hermes hem kon doden.

Argus Panoptes

Hera plaatste later als eerbetoon, de 100 ogen van Argus op de staart van het haar meest toegewijde dier; de pauw. Vandaag de dag zit de staart van de pauw nog steeds vol met (Argus)ogen en is zijn waakzaamheid spreekwoordelijk.

Hier komt ook de uitdrukking vandaan 'iets met Argusogen gadeslaan' oftewel; ergens waakzaam en met gezond wantrouwen naar kijken.
Een motto dat ARGUS Recherche op het lijf is geschreven want … Wij maken kijken zien!

Kennis is macht

ARGUS Recherche is een relatief jong bedrijf met een schat aan ervaring.
De eigenaar van ARGUS Recherche, Raymond Otten, is meer dan 12 jaar rechercheur geweest op de afdelingen tactische recherche en verdovende middelen bij de politie in Rotterdam. Hierna is hij het zakenleven ingestapt en heeft leiding gegeven aan enkele eigen bedrijven.
Als strategisch adviseur van de NPB (Nederlandse Politiebond) heeft hij steeds contact met het politiewerk gehouden. En tot vandaag de dag houdt hij zich nog steeds actief bezig met de samenwerking tussen diverse politiediensten en de sector particuliere recherchebureaus.
Zijn uitgebreide kennis op het gebied van particuliere recherchetechnieken heeft hij geleerd bij Recherchebureau Ben Zuidema, al meer dan 35 jaar dé Meester Privédetective.

Kennis is macht

Je kan echter nooit alle kennis in huis hebben. En dat streven wij ook niet na, dat zou veel te veel kosten met zich meebrengen.
ARGUS Recherche maakt daarom met grote regelmaat gebruik van een select netwerk van specialisten. Mede hierdoor, kunnen we de kosten voor onze klanten zo laag houden. Of het nou om een digitaal probleem, een dna-onderzoek, een juridische kwestie of een gespecialiseerde observatie gaat; met dit nauwkeurig samengestelde netwerk heeft ARGUS Recherche álle specialismes direct voor uw onderzoek ter beschikking.

Waarom een erkend recherchebureau?

De laatste jaren is er steeds meer vraag naar onderzoeken door erkende particuliere recherchebureaus. Wij denken dat dit mede te maken heeft met:

  • bedrijven (groot en klein) die met fraudezaken liever uit de publiciteit willen blijven i.v.m. imagoschade of concurrentie-informatie;
  • bedrijven die graag met een wettelijke geaccepteerde rapportage en bewijslast, naar een kantonrechter stappen inzake een ontslagprocedure;
  • particulieren die makkelijker naar de politie stappen voor het doen van aangifte, met een uitgebreide rapportage inclusief bewijslast;
  • de politie die steeds minder tijd heeft (… en in de toekomst krijgt) om bedrijven of particulieren adequate hulp te verlenen en;
  • de wet- en regelgeving rondom het verzamelen van persoonsgegevens dat door de komst van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ingrijpend is veranderd.

Daarom ARGUS Recherche!

ARGUS Recherche is in heel Nederland actief, maar ook internationaal. Wij voeren discrete en objectieve onderzoeken uit voor zowel particulieren, het bedrijfsleven als de overheid.

De veelzijdigheid van ARGUS Recherche blijkt wel uit de lijst met diensten die wij aanbieden bij Bedrijfsrecherche en Privédetective. En dan staan nog niet eens alle onderzoeken vermeld.

ARGUS RechercheAl onze medewerkers voldoen aan de laatst gestelde wettelijke eisen en zijn in het bezit van de vereiste diploma’s en het verplichte legitimatiebewijs. Wij hebben de Rotterdamse instelling 'niet lullen maar poetsen' en doen gewoon wat we beloven.
Er zijn ook onderzoeksaanvragen die we afwijzen omdat we daar niet achter staan. Alle onderzoeksopdrachten die ARGUS Recherche krijgt, worden namelijk pas door ons geaccepteerd na toetsing van het gerechtvaardigheidsbelang (weegt het schenden van de privacy van de verdachte op tegen het belang van de opdrachtgever) en met inachtneming van de Privacygedragscode en de AVG.

Particulier rechercheur of Privédetective?

Wat is nou de juiste benaming voor degene die het werk bij ARGUS Recherche verricht?
Eigenlijk is dat heel eenvoudig: is de opdrachtgever een bedrijf of instelling, dan noemt men de onderzoeker Particulier rechercheur of Particulier onderzoeker. En als de opdrachtgever een particulier is, dan wordt het onderzoek gedaan door een Privédetective.
In feite kan dus de zelfde onderzoeker van ARGUS Recherche in de ene zaak rechercheur zijn en in een ander onderzoek detective.
De basisbegrippen blijven echter altijd hetzelfde; professionaliteit, integriteit en kwaliteit.